01.
Tēma

PĀRTIKA

Ja pārtikas ražošanā tiek izmantoti pārāk daudz minerālmēsli un kūtsmēsli, tie nonāk upēs, ezeros un Baltijas jūrā. Arī intensīvi audzējot mājdzīvniekus gaļas un piena ieguvei, tiek radīts organiskais piesārņojums. Jo videi draudzīgāk ražotus produktus izvēlies ikdienā, jo mazāku ietekmi to ražošana atstāj uz jūras ekosistēmu!

1. Jautājums

Nedēļas laikā es šos produktus ēdu (reizes)

Liellopu gaļa
0 2 4 6 8
Cūkgaļa
0 2 4 6 8
Putnu gaļa
0 2 4 6 8
Gaļas izstrādājumi (desas, kūpinājumi)
0 2 4 6 8
Olas (arī produkti, kur tiek izmantotas olas)
0 2 4 6 8
Piena produkti
0 2 4 6 8
Dārzeņi un augļi
0 8 16 24 32 40
Graudaugi (maize, cepumi)
0 7 14 21 28 35

2. Jautājums

Nedēļas laikā es zivis ēdu (reizes)

Audzētas zivis akvakultūrā Baltija jūrā
0 2 4 6 8
Citās jūrās audzētas zivis
0 2 4 6 8
Baltijas jūrā noķertas zivis
0 2 4 6 8
Okeānā noķertas zivis
0 2 4 6 8

3. Jautājums

Nedēļas laikā es veģetāros produktus ēdu (reizes)

Soja
0 2 4 6 8
Tofu u.c. veģetārie ēdieni
0 2 4 6 8