29% CO2 emisiju ES saistītas ar pārtiku

Eiropas Savienībā ar pārtikas ražošanu un patēriņu ir saistīti aptuveni 29% siltumnīcefekta gāzu emisiju. Ēdot vairāk dārzeņus, augļus un ogļhidrātus, mazāk gaļas un  pārstrādes produktus, mēs būsim ne tikai veselīgāki, bet arī samazināsim pārtikas ražošanas ietekmi uz planētu.

Datums: dec 26, 2014

Eiropas Savienībā ar pārtikas ražošanu un patēriņu ir saistīti aptuveni 29% siltumnīcefekta gāzu emisiju. Ēdot vairāk dārzeņus, augļus un ogļhidrātus, mazāk gaļas un  pārstrādes produktus, mēs būsim ne tikai veselīgāki, bet arī samazināsim pārtikas ražošanas ietekmi uz planētu.


WWF kopā ar partneriem īsteno projektu LiveWell for LIFE (Dzīvo labi dzīvei) – ko līdzfinansē Eiropas Komisijas Vides fonds LIFE +.

Projekta mērķis ir labāk izprast saikni starp neilgtspējīgu pārtikas patēriņu, siltumnīcefekta gāzu emisijām un klimata pārmaiņām. Tāpat projekta laikā WWF – UK izveidos īpašu rīku – LiveWell Plate – kas skaidros, kāds veselīgs un ilgtspējīgs uzturs varētu izskatīties dažādās Eiropas valstīs.

 

 

 

Pasaules Dabas Fondu (skat: šeit), finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.